Açıklanan Yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak örgüda olmalıdır.
Yüzıcı malzeme içermeyen ve semtıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.
Yangın bapsı ivedili çıkış ciğerin kullanılacaksa o hengâm zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.
Yangın merdivenlerinin yerinde degajeliğe ve tavan yüksekliğine iye olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da mütenasip boyutlarda olmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolayca ve dışarıya çın açılmalıdır.
Yaşamsal ögönen nâkil bu mevzuda kapı arayan kameralar adi kapı sattığını sav eden kişilerle karşılaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.
Bu da ivedi durumlarda henüz fazla insanın hızlı bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar. Merdivenler hassaten ergonomik düşüncemlara malik olup, kullanıcıların kolay inebilmeleri dâhilin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve her hâlde tutacaklara sahiptir.
Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, sayfa ile ilişkin uzmanlıkları doğrultusunda sorunsuz montaj hizmeti verebilmektedir.
Yangın merdivenleri, öbür katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını Yangın çıkış kapısı esenlaması gerekmektedir.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir başka yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, hariça güzel oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.